Tennis kräver inte allt för mycket utrustning i jämförelse med andra sporter såsom ishockey eller ridning. Däremot krävs det precis som i andra sporter att du har utrustning som är av hög kvalité för att du ska bli en så bra spelare som möjligt och för att din utrustning ska vara hållbar. När det gäller utrustning men även kläder finns det en del saker som är bra att tänka på för att de ska vara så bra lämpade för just tennis som möjligt. Det finns idag ett stort utbud av både kläder och utrustning och det gäller att du hittar just den utrustning eller just de kläder som passar dig absolut bäst.

Tennisrack med tillbehör

Vilket tennisrack som är det bästa går inte att säga. Olika tennisrack passar olika personer. Alla människor är olika och därför behöver vi olika typer av rack. Något som du kanske har sett om du har tittat på tennis på tv är att tennisspelarna ofta har med sig flera rack i väskan i och med att det alltid finns en risk att strängarna går av. Som nybörjare behöver du såklart inte ta med dig flera rack men när du spelat ett tag bör du åtminstone se till att ha två rack i din tennisväska, framförallt om du tävlar. Hur hårt eller löst du vill stränga ditt rack är upp till dig och om du inte känner dig säker kan du få hjälp med detta där du ska stränga om racket. Mycket bra tillbehör att ha till ett tennisrack är dels en extra linda i väskan så att du kan linda om racket om det skulle behövas samt en stötdämpare. När du väl har testat att spela med en stötdämpare kommer du aldrig att vilja spela tennis med ett rack som inte har en stötdämpare. En stötdämpare gör så att det inte känns lika mycket i armen när du får en ramträff till exempel. Det blir helt enkelt extra bekvämt att spela tennis med en stötdämpare.

Kläder och annat

Något som är bra att ha som tennisspelare är en tennisväska som du kan förvara ditt rack och dina saker i, tennisskor och inte vanliga träningsskor samt vattenflaska. När det gäller kläder är det framförallt viktigt att de är bekväma att spela i samt att de är funktionella. Mycket viktigt är att du har fickor på plaggen, detta gör att du kan förvara bollar är och ha dem lätt-tillgängliga.