Tennis är en sport som många personer anser är en svår sport att spela. Faktum är att det krävs en viss teknik och ett visst engagemang för att kunna spela tennis. Det är helt enkelt en liten tröskel som du behöver ta dig över för att kunna bli en bra tennisspelare. Till en början kan det vara svårt att spela med kompisar till exempel då du antagligen behöver en tränare som hjälper dig att lära dig slagen och tekniken du behöver ha när du spelar. Det finns en hel del tennisspelare i världen och många av dem har tagit sig över tröskeln och blivit oerhört duktiga. Det finns många professionella spelare som spelar tennis på heltid idag och trots att det inte är så många svenska spelare som just nu är med i världstoppen har vi haft en hel del bra spelare och det är många spelare som är på väg till toppen.

De bästa manliga tennisspelarna

Roger Federer
Rafael Nadal
Andy Murray
Novak Djokovic

Ovannämnda spelare har länge befunnit sig i världstoppen och de är alla mycket skickliga spelare. Roger Federer är en fantastisk spelare som har haft en lång tenniskarriär. Många gånger och under långa perioder har han varit världsetta och det är inte omöjligt att han kommer tillbaka till topplacering snart igen. Roger Federer är en av de bästa tennisspelarna genom tiderna och det är en fröjd att se honom spela. Han är dessutom en av de få spelare som slår en backhand med en hand.

Rafael Nadal är en tennisspelare som framförallt är oerhört skicklig på att spela tennis på grus. Rafael har också varit en aktiv tennisspelare under en lång period och är en tennisspelare som är svår att slå, speciellt på grus. Rafael är en mycket snabb och uthållig spelare vilket har gett mycket bra resultat. Dessutom lyckas han ofta få ett otroligt spin på bollen när han slår.

De bästa kvinnliga spelarna

Serena Williams
Angelique Kerber
Caroline Wozniacki
Karolina Pliskova

Även på damsidan finns det fantastiskt duktiga tennisspelare. Serena Williams är en tennisspelare som de flesta känner till. Serena Williams var länge nästintill oslagbar. Hon har dessutom en syster som hon bland annat har spelat final mot i Wimbledon. I och med att hon under en period i princip vann allting bestämde hon sig för att testa att spela på herrtouren. Hon ville helt enkelt testa annat motstånd. Det är nog inte många kvinnliga tennisspelare som skulle komma på idén att ta sig in på herrtouren men Serena gjorde det.

Caroline Wozniacki är en dansk tennisspelare och är därför igenkänd även i Sverige. Caroline har haft en mycket framgångsrik tenniskarriär hittills och det går bara bättre och bättre för henne. Ett tag var hon världsetta på WTA-rankingen och idag ligger hon inte etta men i toppen. Caroline är ännu inte särskilt gammal och har därför all potential att bli bättre och bättre för att en dag kunna ta sig upp till första placering på världsrankingen igen.