Det finns många tävlingar som du kan spela om du är intresserad av att tävla i tennis. Det finns dock en del tävlingar som är lite mer kända och lite större än de andra tävlingarna såklart. För att få spela dessa tävlingar krävs det dock att du är duktig på att spela tennis och många spelare kvalar in medan några få har en högre ranking och helt enkelt kommer in i ett senare skede i tävlingen. Det finns framförallt fyra stora mästerskap i världen som är de mest kända och de heter Australian Open, French Open, Wimbledon och US Open. Dessa fyra mästerskap ingår i en så kallad Grand Slam och för att vinna en Grand Slam krävs att man vinner alla fyra tävlingar under samma år. Det är ytterst få tennisspelare som har lyckats med detta. Det som är svårt är att tävlingarna spelas på olika underlag och därmed krävs olika tekniker i de olika tävlingarna.

Australian open

Australien Open är en tävling som spelas i Australien i början på året. Denna tävling spelas på hard court-banor och inleder helt enkelt Grand Slam turneringarna. Det är en mycket populär tävling som många tennisspelare gärna vill spela och att vinna denna Grand Slam turnering är inte helt lätt. Oftast är det spelarna som är rankade högst i världen som brukar ta hem segern.

Frensh open

Efter Australian Open är det dags för French Open. Denna turnering är den enda Grand Slam turneringen som spelas på grus. Till exempel är spanjorer ofta mycket skickliga grusspelare och brukar komma långt i denna tävling. Den framgångsrika och mycket skickliga spanska spelaren Rafael Nadal är en tennisspelare som har vunnit French Open många gånger.

Wimbledon

Wimbledon spelas strax efter French Open och enligt tradition måste spelarna bära vitt. Denna regel är mycket viktig och att till exempel ha svarta strumpor är inte okej. Det gäller alltså att bära vitt från topp till tå. Wimbledon är en turnering som spelas på gräs och det händer då och då att matcherna måste avbrytas på grund av regn i och med att det ofta regnar i London. För ett par år sedan byggdes ett tak ovanför center courten som används när det börjar regna så att matcherna kan fortsätta spelas trots dåligt väder. Tak finns dock inte över alla banor. Wimbledon är nog den tävling som är mest traditionsenlig och det brukar finnas en hel del kändisar på plats under turneringen som gärna tittar på matcherna i mycket fashionabla kläder. Hatt är något som är mycket populärt att bära bland åskådarna på läktarna.

US Open

US Open är den sista turneringen på året och även denna turnering spelas på hard court-banor. Denna tävling har spelats sedan i slutet på 1800-talet och är en mycket uppskattad och omtyckt turnering. Det händer att vissa stora spelare väljer att inte delta i denna tävling om de till exempel har vunnit Australien Open, French Open men sedan förlorat Wimbledon i och med att de då inte har chans att vinna en Grand Slam.