Om du bor i Sverige eller är på besök i Sverige och är intresserad av att spela tennis finns det ett brett utbud av tennisklubbar som du kan vända dig till. Utbudet av tennisbanor i Sverige är mycket bra och det finns på de flesta ställen en tennisklubb på kort avstånd från den plats du befinner dig på. En del personer väljer att spela i den tennisklubb som finns närmast till hands och en del personer spelar helst i en viss klubb på grund av tränare, träningstider eller någon annan anledning. Oavsett vad du är ute efter finns det en tennisklubb för dig i Sverige.

KLTK

Kungliga Lawn Tennis Klubben är kanske den mest kända tennisklubben i Sverige. Denna tennisklubb finns i Stockholm och det finns många tennisbanor att tillgå i klubben. Förutom tennis kan du även spela squash på KLTK om det är något som du är sugen på att testa. Tennisklubben har funnits i många år och de flesta känner till den. Många roliga turneringar och tävlingar anordnas på KLTK. Däremot kan gäster inte spela allt för många gånger på KLTK då ett medlemskap krävs för regelbundet spel. Det finns flera olika medlemskap som du kan välja mellan om du är intresserad av att spela mer frekvent på KLTK. I och med att årsavgiften för att vara medlem i KLTK är relativt hög, cirka 10 000 kronor per år, kan det vara bra att känna till att det även finns flera andra tennisklubbar i Stockholm som du kan bli medlem i istället där priserna inte riktigt är lika höga.

GLTK

En annan känd tennisklubb i Sverige är Göteborg Lawn Tennis Klubb. Det finns många banor att spela på och tennishallen ligger relativt centralt i Göteborg. Det finns också en mycket bra tennisshop att tillgå på GLTK och såklart ett litet fik där du kan köpa något att äta eller dricka före eller efter träningen. Är du intresserad av att spela tävlingar finns det möjlighet att göra det på GLTK också. Under året anordnas ett flertal tävlingar som uppskattas av spelare och åskådare. Det finns möjlighet att tävla i de flesta åldrarna men du kan även välja att spela ett pass med en tränare eller en vän om du inte vill tävla. För att boka en bana att spela på behöver du inte vara medlem i GLTK. Du kan alltså boka strö tider när du känner för det utan medlemskap. Som medlem kan du dock teckna ett abonnemang som innebär att du kan spela på samma tid varje vecka samt få spela till ett mer förmånligt pris. Dessutom får du möjlighet att hyra tränare och bollmaskin.

Övriga tennisklubbar

Förutom de mest omtalade tennisklubbarna i storstäderna finns det så klart även en hel del tennisklubbar som ligger i mindre städer och som är populära och minst lika bra som de största klubbarna i storstäderna. När du letar efter en tennisklubb gäller det helt enkelt att se till de behov du har och vad du är villig att betala samt hur långt du vill åka.