Tennis är en sport som är oerhört populär. Det är många människor som spelar tennis, en del gör det på professionell nivå och andra gör det för att det är roligt. Oavsett hur ofta eller hur mycket du spelar är tennis en relativt svår sport. Det krävs trots allt en viss teknik och en hel del träning för att bli bra på tennis men också för att kunna spela överhuvudtaget. I och med att det är en utmanande sport kan det vara bra att få lite tips kring hur du kan bli bättre på att spela tennis.

Träna, träna och träna

Det kanske låter tråkigt och till och med tjatigt men för att bli riktigt bra på tennis krävs det att du tränar oerhört mycket. Självklart är det viktigt att träningen är kvalitativ men det är dessutom mycket viktigt med kvantitet. I och med att tennis handlar om att ha en viss bollkänsla gäller det att inte tappa den känslan vilket är lätt att göra om det går för lång tid mellan speltillfällena. Det är också viktigt att variera träningen för att bli en allsidig spelare. Du kan till exempel spela med tränare ena dagen och jobba på vissa särskilda slag till exempel och andra dagen spela match med en kompis. All tennisträning är bra och ger någonting.

Fokus på ett område

Ett annat tips för att du ska bli bättre på tennis är att du helt enkelt fokuserar på att träna en sak mycket. Testa att gå ner till tennisbanan själv och stå och serva i en timme helt själv. Då kommer du garanterat att förbättra din serve. Ännu bättre är om du kan ta med dig en kompis som kan stå bredvid och filma dig när du servar så att du kan analysera vad du behöver förbättra. En annan bra sak är att till exempel nöta forehand slag genom att du och din kompis eller tränare ställer er mitt emot varandra eller i cross hörnen och spelar enbart raka eller cross forehand slag. På så sätt kommer grundslagen att förbättras.

Matchspel

Det som många gör fel i tennis är att enbart träna teknik och inte spela tillräckligt många matcher. När du enbart står och tränar på en sak blir du såklart bättre på den saken men du fastnar också lätt i en position samt är inställd på att enbart slå en viss typ av slag. I och med detta är det viktigt att även spela matcher i och med att du då får mer variation i ditt spel samt får träna på taktik, placering och att helt enkelt få bollen över nät. Hur snygg backhand eller serve du än har spelar det ingen roll om du inte kan vinna bollen. Träna därför gärna på tekniken i dina slag tillsammans med din tränare och spela sedan en match med en kompis. Bara matcher eller bara teknikträning blir du inte bättre av, det är kombinationen av båda dessa träningsformer som kommer att göra dig till en bättre tennisspelare.